Kenia

“Dare to dream”

Voor Bob in Kenia, ontvangt Springplank maandelijks giften. Bob is werkzaam in Kenia met het opzetten van mini kredieten voor lokale mensen. Hij werkt samen met een lokale organisatie. Als lokale mensen interesse hebben voor een mini krediet, moeten ze komen met een business plan. Als dit er goed uit ziet, krijgen ze een intensieve training over het runnen van een eigen bedrijf, financiën, integriteit etc.

Na dit traject is er zicht of de kandidaten serieus en capabel zijn ja of nee. Zodra financiën beschikbaar zijn, gaat een mini krediet van start, waarbij duidelijke afspraken op papier staan m.b.t. aflossingen en verwachtingen. Het is een kleinschalig project maar daardoor overzichtelijk en duidelijk.

De giften die we ontvangen gaan direct door naar Bob. Hij gebruikt het met verschillende bestemmingen: of voor het project dan is dat vermeldt of hij gebruikt het voor zijn levensonderhoud, huisvesting en medische kosten. Hij ontvangt geen salaris en is afhankelijk van sponsoring.

Via deze link www.projectdaretodream.com kunt u een kijkje nemen op de website van “Dare to Dream”, vooral het kopje “The Dreamers” is leuk om te lezen.